Marie Vloon

Passie voor peuters

Mijn naam is Marie Vloon, getrouwd met René. We hebben twee dochters , twee schoonzoons en inmiddels vier lieve kleinkinderen. Naast mijn gezin en mijn werk zijn wij jaren een pleeggezin geweest. We hebben drie kinderen kunnen opvangen. Ik ben werkzaam geweest in het basisonderwijs als kleuterleidster. Mijn diploma’s zijn dan ook die voor kleuterleidster en later heb ik de PABO gehaald.

Toen ik de kans kreeg om als peuterleidster te gaan werken heb ik niets anders meer gedaan. Al 30 jaar werk ik met peuters, het werd mijn passie. Ik vind het nog steeds het leukste dat er is. Sinds zes jaar is De Rollebol er. Eerst als een stichting en sinds augustus 2017 kan ik mij de trotse eigenaar van de De Rollebol noemen. Een top locatie in de Schutse dat staat in het park van Coevorden. En De Rollebol in de Selkersgoorn in Dalen, een top locatie met veel velden er omheen. Deze staat schuin tegenover de OBS Burgemeester Wessels Boer school.
Ik vind het geweldig dat De Rollebol jong en oud bij elkaar brengt.

Op De Rollebol zie ik de peuter zo klein binnen komen. Het is zo fijn om te zien hoe deze zich spelenderwijs ontwikkelt tot een “persoontje”. Hij/zij kan zichzelf zijn en leren hoe het gaat in een groep: voor zichzelf opkomen, anderen helpen, rekening houden met elkaar, respect voor elkaar en leiding. Natuurlijk ontwikkelt hij/zij zich ook op andere vlakken. Ieder kind is in mijn ogen uniek. Daarom benader ik ieder kind op de manier zoals ik denk dat prettig is voor hem/haar. Gezelligheid en een leuke sfeer vind ik heel belangrijk en dat probeer ik op De Rollebol te creëren. De sfeer is immers bepalend voor de ontwikkeling van het kind.

Fijn dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de ontwikkeling van uw peuter.Manon Frieling

Mijn naam is Manon en woon in Dalen. Sinds april 2018 ben ik werkzaam bij De Rollebol Coevorden als VVE-gecertificeerd pedagogisch medewerker. Daarnaast ben ik in bezit van het hbo-diploma Pedagogiek.

Geen dag is hetzelfde. De gezellige sfeer bij De Rollebol, de blije gezichtjes en de liefde die je krijgt van de kinderen bezorgt mij ook een lach op mijn gezicht.

Ik vind het erg leuk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling door middel van activiteiten zodat ze op een fijne en leuke manier kunnen oefenen om te leren en te groeien.

Elk kind is bijzonder, uniek en heeft zijn of haar eigen talenten. Het is fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan deontwikkeling van uw kind.
Janet Botter

Mijn naam is Janet en ik woon samen met mijn vriend Peter in Coevorden.
Sinds februari 2022 werk ik als VVE gecertificeerd pedagogisch medewerker bij De Rollebol. In 1990 begon ik als vrijwilligster op een peuterspeelzaal in de buurt van Emmen. Na 7 jaar met plezier daar te hebben gewerkt ging ik verhuizen van Emmen naar Coevorden. Zo kwam ik terecht in de kinderopvang, bij een kinderdagverblijf. Daar heb ik gewerkt op diverse groepen, waarvan de laatste jaren bij de BSO. En hoewel ik dat erg leuk vond, kwam ik tot de conclusie: werken met peuters is en blijft toch echt “mijn ding”. Al op mijn vijfde riep ik: “Als ik later groot ben, dan word ik ook een juf!” En toen ik op mijn 18 e jaar de kans kreeg om als vrijwilligster te gaan werken bij een peuterspeelzaal in de buurt heb ik deze kans met beide handen aangepakt. Hier heb ik mijn passie voor peuters ontdekt. Na diverse cursussen, bijscholingen en een opleiding Leidster Kindercentra mocht ik me eindelijk “ Peuter juf “noemen.

Het bedenken en aanbieden van activiteiten en zo bij te kunnen bijdragen aan de algehele ontwikkeling van de peuters vind ik erg interessant. Ik vind het heel mooi om te zien hoe een kind zich spelenderwijs ontwikkelt en de wereld om zich heen ontdekt door het spelenderwijs te ervaren. Eigenlijk heb ik een beetje van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn , dat uit zich in knutselen , maar ook in het bedenken van spel en speelmateriaal waarmee ik de kinderen kan stimuleren, uitdagen, grenzen te verleggen en kan bijdragen aan hun zelfvertrouwen.

Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich kan en mag ontwikkelen en ontplooien in zijn eigen tempo. Dat het zich gehoord , gezien en serieus genomen voelt ,en dat het kind zich op zijn/haar gemak voelt in de groep. Ik hoop hier samen met het team een bijdrage aan te kunnen leveren. En dat de peuters later terug kunnen denken aan de gezellige en leuke tijd die ze hebben gehad op de Rollebol.
De Rollebol is een sterk samenwerkend team die bestaat uit pedagogisch medewerkers en vrijwilligers (hulpleidsters). V.l.n.r. stellen wij de vrijwilligers graag aan u voor;

Ellien
Mijn naam is Ellien en ben getrouwd met Rob. Samen hebben wij drie kinderen en wonen in Dalen. Voor mij is het superleuk om vrijwilligster bij De Rollebol in Dalen te zijn. We lachen veel en hebben veel plezier! Met kinderen samenwerken heb ik altijd al leuk gevonden. Ze zijn nog zo puur en leven vanuit hun essentie!

Ellien is aanwezig op maandag en donderdag in Dalen.

Silvia
Mijn naam is Silvia.
Ik ben vrijwillige hulpleidster op De Rollebol in Coevorden.
Hier ben ik de maandag, dinsdag woensdag en donderdag.
En dit doe ik met veel plezier.

Ik vind het fijn om bij de ontwikkeling van de kinderen betrokken te zijn, en hierin een ondersteunende factor te mogen zijn.
En ieder kind op zijn of haar manier want ieder kind is uniek.
Wat ook erg fijn is, is dat mijn persoonlijke visie aansluit op die van De Rollebol.
Dit maakt de omgang met kinderen en collega's heel natuurlijk.

Silvia is aanwezig op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in Coevorden

Sanne
Ik ben Sanne Brink en woon in Coevorden. Samen met mijn man hebben wij twee zoons. Die hebben allebei met plezier op De Rollebol gezeten.
Ik ben vrijwilliger op De Rollebol in Coevorden geworden, omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Ze hebben altijd wel wat leuks of grappigs te vertellen. En de fantasie die ze hebben en hoe ze daar in op gaan geniet ik van.

Maya

Ik ben Maya en werk sinds augustus 2021 op De Rollebol.
Ik vind het werken met peuters één van de mooiste dingen. Ik hou van hun gelach en grappige opmerkingen. Ik geniet ervan om ze voor mijn ogen te zien ontwikkelen. Maar het moeilijkste gevoel is wanneer een kind ons verlaat om naar de basisschool te gaan. Ik verlang naar hem, maar ik ben blij dat hij is overgegaan naar een nieuwe fase.


Maya is aanwezig op woensdag en donderdag in Coevorden.