Marie Vloon

Passie voor peuters

Mijn naam is Marie Vloon, getrouwd met René. We hebben twee dochters , twee schoonzoons en inmiddels vier lieve kleinkinderen. Naast mijn gezin en mijn werk zijn wij jaren een pleeggezin geweest. We hebben drie kinderen kunnen opvangen. Ik ben werkzaam geweest in het basisonderwijs als kleuterleidster. Mijn diploma’s zijn dan ook die voor kleuterleidster en later heb ik de PABO gehaald.

Toen ik de kans kreeg om als peuterleidster te gaan werken heb ik niets anders meer gedaan. Al 30 jaar werk ik met peuters, het werd mijn passie. Ik vind het nog steeds het leukste dat er is. Sinds zes jaar is De Rollebol er. Eerst als een stichting en sinds augustus 2017 kan ik mij de trotse eigenaar van de De Rollebol noemen. Een top locatie in de Schutse dat staat in het park van Coevorden. En De Rollebol in de Selkersgoorn in Dalen, een top locatie met veel velden er omheen. Deze staat schuin tegenover de OBS Burgemeester Wessels Boer school.
Ik vind het geweldig dat De Rollebol jong en oud bij elkaar brengt.

Op De Rollebol zie ik de peuter zo klein binnen komen. Het is zo fijn om te zien hoe deze zich spelenderwijs ontwikkelt tot een “persoontje”. Hij/zij kan zichzelf zijn en leren hoe het gaat in een groep: voor zichzelf opkomen, anderen helpen, rekening houden met elkaar, respect voor elkaar en leiding. Natuurlijk ontwikkelt hij/zij zich ook op andere vlakken. Ieder kind is in mijn ogen uniek. Daarom benader ik ieder kind op de manier zoals ik denk dat prettig is voor hem/haar. Gezelligheid en een leuke sfeer vind ik heel belangrijk en dat probeer ik op De Rollebol te creëren. De sfeer is immers bepalend voor de ontwikkeling van het kind.

Fijn dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de ontwikkeling van uw peuter.Manon Frieling

Mijn naam is Manon en woon in Dalen. Sinds april 2018 ben ik werkzaam bij De Rollebol Coevorden als VVE-gecertificeerd pedagogisch medewerker. Daarnaast ben ik in bezit van het hbo-diploma Pedagogiek.

Geen dag is hetzelfde. De gezellige sfeer bij De rollebol, de blije gezichtjes en de liefde die je krijgt van de kinderen bezorgt mij ook een lach op mijn gezicht.

Ik vind het erg leuk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling door middel van activiteiten zodat ze op een fijne en leuke manier kunnen oefenen om te leren en te groeien.

Elk kind is bijzonder, uniek en heeft zijn of haar eigen talenten. Het is fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van uw kind.

De Rollebol is een sterk samenwerkend team die bestaat uit pedagogisch medewerkers en vrijwilligers (hulpleidsters). V.l.n.r. stellen wij de vrijwilligers graag aan u voor;

Thera
Ik ben Thera en ik vind werken in de kinderopvang super leuk. Het rollenspel met en tussen de peuters spreekt mij erg aan. Om de ontwikkeling van de peuters mee te maken is fantastisch. Ik geniet van de sociale contacten met mijn collega's.
Thera is aanwezig op maandag en woensdag in Coevorden.

Tamara
Ik ben Tamara en woon in Coevorden. Ik ben sinds maart 2018 vrijwilligster bij De Rollebol in Coevorden. Na een tijdje thuis te hebben gezeten wilde ik graag weer wat gaan doen. Ik heb contact opgenomen met Marie en dezelfde week was ik al aan het werk bij De Rollebol. Ik doe het met veel plezier, niks is leuker dan de ontwikkeling van peuters van dichtbij mee te maken. Vooral de altijd leuke en actieve ochtenden en de grappige opmerkingen die de kinderen kunnen maken. Ik had me geen betere werkplek kunnen bedenken met super leuke collega's. Ik hoop het nog lang te mogen doen.
Tamara is aanwezig op dinsdag en donderdag in Coevorden.

Gerry
Ik ben Gerry en vrijwilligster bij De Rollebol. Als ik mijzelf moet omschrijven doe ik dat als volgt: lief, dochter, ondeugend, zusje, eigenwijs, tante, stoer, gastdame, nichtje, vriendin, speels, buurvrouw, welzijncoach, collega, lid, baasje en sinds 1-09-2020 JUF Gerry. Super leuk!
Gerry is aanwezig op maandag en woensdag in Coevorden.

Ellien
Mijn naam is Ellien en ben getrouwd met Rob. Samen hebben wij drie kinderen en wonen in Dalen. Voor mij is het superleuk om vrijwilligster bij De Rollebol in Dalen te zijn. We lachen veel en hebben veel plezier! Met kinderen samenwerken heb ik altijd al leuk gevonden. Ze zijn nog zo puur en leven vanuit hun essentie!
Ellien is aanwezig op maandag en donderdag in Dalen.

Naomi
Ik ben Naomi en woon in Coevorden. Ik heb op de Springplank in Emmen gezeten waar ik speciaal onderwijs heb gevolgt. Vanaf juni 2020 ben ik klaar met school en heb ik mijn certificaat behaald. Ik ben geboren met spina bifida. Dit houdt in dat ik geboren ben met een open ruggetje, waterhoofd en zit in een rolstoel. Ik ben in 2018 begonnen met stage lopen bij De Rollebol en sinds juni ben in nu vrijwilligster. Ik vind het erg leuk om met peuters te werken en ze zien te ontwikkelen. Het is leuk om te zien hoe de peuters met de ouderen omgaan van de Schutse.
Naomi is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in Coevorden.