Passie voor peuters

Mijn naam is Marie Vloon. Ik ben 58 jaar, getrouwd met René. We hebben 2 dochters , 2 schoonzoons en inmiddels 3 lieve kleinkinderen. Naast mijn gezin en mijn werk zijn wij jaren een pleeggezin geweest. We hebben drie kinderen kunnen opvangen. Ik ben werkzaam geweest in het basisonderwijs als kleuterleidster. Mijn diploma’s zijn dan ook die voor kleuterleidster en later heb ik de PABO gehaald.

Toen ik de kans kreeg om als peuterleidster te gaan werken heb ik niets anders meer gedaan. Al 25 jaar werk ik met peuters, het werd mijn passie. Ik vind het nog steeds het leukste dat er is. Sinds 3 jaar is De Rollebol er. Eerst als een stichting en sinds augustus 2017 kan ik mij de trotse eigenaar van de De Rollebol noemen. Een top locatie in de Schutse en in het park. En De Rollebol in de Selkersgoorn in Dalen.

Op De Rollebol zie ik de peuter zo klein binnen komen. Het is zo fijn om te zien hoe deze zich spelenderwijs ontwikkelt tot een “persoontje”. Hij/zij kan zichzelf zijn en leren hoe het gaat in een groep: voor zichzelf opkomen, anderen helpen, rekening houden met elkaar, respect voor elkaar en leiding. Natuurlijk ontwikkelt hij/zij zich ook op andere vlakken. Ieder kind is in mijn ogen uniek. Daarom benader ik ieder kind op de manier zoals ik denk dat prettig is voor hem/haar. Gezelligheid en een leuke sfeer vind ik heel belangrijk en dat probeer ik op De Rollebol te creëren. De sfeer is immers bepalend voor de ontwikkeling van het kind.

Fijn dat ik mijn steentje mag bijdragen in de ontwikkeling van uw peuter.


Marie Vloon